Articole
PUNCTAJE & CLASAMENT CampioMate
Distribuie
Scris de: Maria PREDOIU | 02/10/2022

Pe tot parcursul competiției, fiecare jucător va acumula, prin diverse probe, punctaje care se vor cumula în 2 scoruri:

R-Score (Ranking score). R-Score-ul fiecărui jucător va indica nivelul de performanță a acelui jucător și va influența locul echipei din care face parte în clasamentul total.

E-Score (Engagement score). E-Score-ul fiecărui jucător va indica gradul de implicare personală a fiecărui jucător și va influența, de la o etapă la alta, dacă acel jucător va avea loc într-o echipă de campionat sau se va antrena de pe banca de rezerve.


Cum se calculează R-score-ul și E-score-ul ?

FAZA CALIFICĂRILOR

În faza calificărilor (11-25 februarie 2023), fiecare jucător înscris și validat de un profesor, va parcurge mai multe probe în urma cărora va obține un R-Score și un E-Score.

Pe baza R-Score -ului din runda de calificări, fiecare jucător va fi repartizat în divizia potrivită (Divizia Gamma sau Divizia Beta, pentru fiecare clasă de gimnaziu). Pe baza E-Score -ului, fiecare jucător va fi repartizat într-o echipă sau pe banca de rezerve pentru începutul campionatului. Atenție! După prima etapă a campionatului, jucătorii de pe banca de rezerve, pe baza E-Score-ului individual vor putea să își câștige loc într-o echipă activă în competiție.
CAMPIONAT

După închiderea calificărilor, până pe 7 martie, fiecare jucător va ști în ce divizie a fost repartizat și în ce echipă este (sau dacă este, deocamdată, pe banca de rezerve). Tot pe 7 martie, vom da împreună START campionat! Din acest moment, fiecare jucător va parcurge probe cu echipa sau individual și va acumula puncte pentru R-Score și pentru E-Score.

Punctele pentru R-Score se vor cumula pe parcursul întregului campionat pentru fiecare jucător.

  • La finalul fiecărei etape, fiecare echipă va înregistra un R-Score de etapă, egal cu suma R-Score-urilor primilor 10 jucători din echipă, în acea etapă.
  • La finalul competiției, fiecare echipă va avea R-Score egal cu suma R-Scor-urilor echipei din toate etapele de campionat. Pe baza R-Scor-urilor finale ale echipelor din fiecare clasă/ divizie se vor stabili echipele de pe podium.

Punctele pentru E-Score se vor cumula la nivelul fiecărui jucător în cadrul unei etape de campionat. La finalul fiecărei etape, vom avea transferuri, după cum urmează :

  • În fiecare echipă, ultimii 3 jucători, cu cele mai mici E-score-uri în acea etapă, vor putea fi înlocuiți cu jucători de pe banca de rezerve cu E-score mai mare în acea etapă, din același cluster competițional (județ, clasă, divizie, program de antrenament).
  • E-score-ul se resetează la începutul fiecărei etape. 

Suporteri Ediția 2023

 

Operațiunea a fost executata cu succes. Operațiunea nu a putut fi executata cu succes.